PSIHOLOGUL MUZICAL

Un forum care te invită la prietenie, sinceritate şi corectitudine. Găzduieşte polemici despre viaţă, muzică, sport, programe tv, radio şi politică uneori. Ştiri, cronici, adunate de o echipă tânără. Nu avem prejudecăţi, dar avem reguli!
Acum este 09 Sep 2010, 18:22

Ora este UTC + 3

Reguli forum

Accesează link-ul pentru a putea vedea regulile forumului

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1734 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 174  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: CRONICI SI COMENTARII TV DIN PRESA
MesajScris: 27 Iul 2010, 17:58 
Neconectat

Locaţie: Bucuresti
CNA a amendat cinci posturi, printre care Antena 1, Realitatea TV şi TVR 1, pentru cazul Mădălina Manole

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis astăzi că amendeze cu suma de 10.000 de lei postul Antena 1, cu câte 7.500 de lei Antena 3 şi Realitatea TV, iar posturile TVR 1 şi Kanal D au primit câte 5.000 de lei penalizare pentru modul în care au difuzat informaţiile despre sinuciderea Mădălinei Manole. CNA a mai decis să someze B1 TV, Naţional TV, OTV, Prima TV şi Pro TV şi să atenţioneze Antena 2.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de astăzi, modul în care posturile de televiziune şi radio au difuzat, în perioada 14 - 18 iulie, informaţiile despre sinuciderea cântăreţei Mădălina Manole.
În urma analizei, CNA a aplicat sancţuni pentru detalierea de tehnici suicidale, încălcarea dreptului la intimitate al familiei artistei şi nerespectarea protecţiei imaginii minorilor, prin prezentarea de fotografii cu copilul Mădălinei Manole.

"Eu cred că cel mai grav aspect este acela de a face cunoscut insecticidul, de a da date despre el. Din păcate, consecinţa a fost imediată, au fost tentative de sinucideri", a spus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, citat de Mediafax.
Totodată, Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a spus că încălcări grave ale legislaţiei audiovizuale au fost şi intruziunea în intimitatea familiei şi difuzarea unor imagini cu copilul Mădălinei Manole. "Familia a fost în centrul atenţiei", a spus Narcisa Iorga, precizând că radiodifuzorii au folosit imaginea copilului pentru a atrage audienţă.
O părere diferită a avut-o Grigore Zanc, membru al CNA. "Copilul e mai degrabă invocat, tocmai pentru a demonstra că nu se justifică (sinuciderea, n.r.)", a spus Grigore Zanc.
Cristina Trepcea a propus introducerea în Codul de reglementare a conţinutului audiovizual a unei prevederi care să impună radiodifuzorilor difuzarea unor prezentări strict informative despre sinucideri. "Trebuie să spunem că suicidul nu este prezentat decât strict, informativ, fără niciun fel de detalii", a spus Cristina Trepcea.

continuare
http://www.adevarul.ro/financiar/media/ ... 69836.html

sursa: Adevarul, 27.07

Sus

MesajScris: 27 Iul 2010, 18:00 
Neconectat

Caragiale, despre sinuciderea Mădălinei Manole
articol de Cezar PAUL-BĂDESCU

Săptămîna trecută, cînd televiziunile noastre au vorbit numai despre sinucidere şi ne-au oferit un nesfîrşit priveghi televizat, mi-am amintit de nenea Anghelache. Care Anghelache? Personajul lui Caragiale din schiţa Inspecţiune, un funcţionar care se sinucide după ce aude mai multe poveşti cu colegi de-ai lui găsiţi cu lipsă în gestiune, în urma controalelor. După moartea lui Anghelache, inspectorii descoperă că registrele lui contabile erau ireproşabile şi că nu-i lipsea nimic din casa de bani. Spre sfîrşitul schiţei, avem o întrebare celebră: „De ce?… De ce, nene Anghelache? a întrebat plîngînd ca un prost cel mai tînăr“.

Exact ca tînărul care întreabă prosteşte „de ce?“ au procedat şi televiziunile – au organizat dezbateri peste dezbateri, cu psihologi, cunoscuţi de-ai cîntăreţei sau băgători de seamă, care să găsească răspunsul la teribila întrebare. (Şi cu tot felul de indivizi care vorbeau despre „noi, artiştii“ – aşa cum făcea, printre alţii, şi un Romică Ţociu.) Toţi îşi dădeau doct cu presupusul şi se afundau în penibil. Cum altfel, cînd chibiţezi pe marginea unui astfel de gest dramatic?
Discutam deunăzi cu nişte jurnalişti care recunoşteau, cinic, că un asemenea eveniment este, pentru presă, o adevărată binecuvîntare într-o perioadă de secetă, cum e vara. Poţi să te înfrupţi mult timp din el! Prin urmare, televiziunile, alături de restul presei, au tocat tot ce s-a putut din toată povestea. Aici îl invocăm din nou pe nenea Iancu: „Îndată după apelul ce l-am făcut către sf. nostru patron şi după intervenţia acestuia în favoarea noastră, Dumnezeu ne trimise oribila dramă din strada Uranus, dramă menită să rămînă în analele criminologiei universale, după ce va fi înviorat leşinata presă română, măcar pentru o lună de zile. O lună! O lună întreagă salvată! Ascultaţi ţigănuşii pe stradă: «Drama din strada Uranus! Noi destăinuiri asupra dramei din strada Uranus! Adevărul asupra dramei din strada Uranus! Portretele eroilor dramei din strada Uranus! Epilogul dramei din strada Uranus! Mama dramei din strada Uranus! Fratele dramei din strada Uranus! Fidanţatul dramei din strada Uranus! Justiţia în faţa dramei din strada Uranus! Societatea în faţa dramei din strada Uranus! Adevărul adevărat în privinţa dramei dm strada Uranus!» Sfinte Karkaleki! patron al presei române, roagă-te la bunul creator să ne trimită curînd altceva, ca să isprăvim odată cu: Toate mofturile în privinţa înfiorătoarei şi îngrozitoarei şi oribilei drame din strada Uranus!“

continuare
http://www.dilemaveche.ro/sectiune/mass ... nei-manole

sursa: Dilema Veche, 22-28.07

Sus

MesajScris: 27 Iul 2010, 18:04 
Neconectat

stefana scrie:
CNA a amendat cinci posturi, printre care Antena 1, Realitatea TV şi TVR 1, pentru cazul Mădălina Manole

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis astăzi că amendeze cu suma de 10.000 de lei postul Antena 1, cu câte 7.500 de lei Antena 3 şi Realitatea TV, iar posturile TVR 1 şi Kanal D au primit câte 5.000 de lei penalizare pentru modul în care au difuzat informaţiile despre sinuciderea Mădălinei Manole. CNA a mai decis să someze B1 TV, Naţional TV, OTV, Prima TV şi Pro TV şi să atenţioneze Antena 2.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de astăzi, modul în care posturile de televiziune şi radio au difuzat, în perioada 14 - 18 iulie, informaţiile despre sinuciderea cântăreţei Mădălina Manole.
În urma analizei, CNA a aplicat sancţuni pentru detalierea de tehnici suicidale, încălcarea dreptului la intimitate al familiei artistei şi nerespectarea protecţiei imaginii minorilor, prin prezentarea de fotografii cu copilul Mădălinei Manole.

"Eu cred că cel mai grav aspect este acela de a face cunoscut insecticidul, de a da date despre el. Din păcate, consecinţa a fost imediată, au fost tentative de sinucideri", a spus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, citat de Mediafax.
Totodată, Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a spus că încălcări grave ale legislaţiei audiovizuale au fost şi intruziunea în intimitatea familiei şi difuzarea unor imagini cu copilul Mădălinei Manole. "Familia a fost în centrul atenţiei", a spus Narcisa Iorga, precizând că radiodifuzorii au folosit imaginea copilului pentru a atrage audienţă.
O părere diferită a avut-o Grigore Zanc, membru al CNA. "Copilul e mai degrabă invocat, tocmai pentru a demonstra că nu se justifică (sinuciderea, n.r.)", a spus Grigore Zanc.
Cristina Trepcea a propus introducerea în Codul de reglementare a conţinutului audiovizual a unei prevederi care să impună radiodifuzorilor difuzarea unor prezentări strict informative despre sinucideri. "Trebuie să spunem că suicidul nu este prezentat decât strict, informativ, fără niciun fel de detalii", a spus Cristina Trepcea.

continuare
http://www.adevarul.ro/financiar/media/ ... 69836.html

sursa: Adevarul, 27.07

Cam târziu, dar e bine şi aşa. În clipa asta văd o emisiune la Antena 1, "Acces direct" în care se discută tot despre trecutul Mădălinei!!!

Sus

MesajScris: 27 Iul 2010, 22:37 
Neconectat

Iuliana Tudor, "zâna cea bună" din TVR

Prezentatoarea celei mai urmărite emisiuni de divertisment a TVR se mobilizează în ajutorul sinistraţilor.

"Am cerut şi de la românii greu încercaţi de perioada de criză financiară, dar am şi băgat mâna în buzunarele celor care au mult, pentru a-i determina să doneze măcar puţin", este concluzia Iulianei Tudor, prezentatoarea celei mai urmărite emisiuni de divertisment din TVR, "O dată-n viaţă!", după prima ediţie specială a emisiunii.

În 23 iulie, vedetele prezente în platou au încercat, cu donaţii importante, să încurajeze spiritul de solidaritate al românilor.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/iuliana ... 01734.html

sursa: Evenimentul Zilei, 28.07

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best. - Marilyn Monroe

Sus

MesajScris: 28 Iul 2010, 12:32 
Neconectat

Romanian Beauty

Ştiţi care-i defectul nostru? Că suntem perfecţi. O ţară de talentaţi. Norocul nostru? Că le ştim pe toate. Dacă mi-aş scrie memoriile, aş titra, cu fior patriotic: "Eu sau Despre ignoranţa limbută". Delirul ăsta de omniscienţă ne întăreşte în faţa tuturor încercărilor. Ne căleşte. Am căpătat o voluptate incredibilă de a descrie dezastrul şi, povestindu-l cu amănunte picante, de a ne detaşa de el, ca şi când nu ni s-ar întâmpla nouă.
Televiziunile de ştiri le augmentează pe toate. E de ajuns să deschidă un crainic emisiunea zicând doar atât: "Astăzi, 28 iulie...". Vocea lui mereu precipitată cheamă nenorociri, sună ca şi când ar anunţa ultima zi.
Urmăriţi cu atenţie invitaţii dintr-un studio TV. Nu că n-au răbdare, dar n-au timp să se asculte unii pe alţii; au prea multe de spus. Încep invariabil cu "e clar ", e limpede", "cu certitudine". Chiar fără nici o umbră de îndoială? Măcar pentru impresie artistică?
Ce bine că ştim tot, de la compoziţia Furadanului până la politica FMI! Chestiunea e că ne e greu să ţinem pentru noi ce ştim. Media e plină de Mărturisitori.

Le facem din vorbe pe toate. Suntem suma vindicativă a vorbelor noastre. (Numai la noi execuţia bugetară e un spectacol de autodafe cu publicul în delir). Frumos e că n-am auzit pe nimeni zicând: "Nu ştiu", "Nu mă pricep", "Daţi-mi un răgaz să mă informez". Exempli gratia: întrebaţi-mă despre cuarci (ce contează cum se scrie?). Nu recunosc nici sub tortură că habar n-am. Cum să te dai bătut, să te predai fără luptă în România, fortăreaţa ignoranţei erudite?
Când sunt doar eu cu mine, mă întreb în şoaptă: dacă într-o zi o să ne înecăm în propriile cuvinte? Din fericire, sunt goale, nu mai spun de mult nimic, au însă un soi de grimasă feroce, trasă ca o mască peste blândeţea cu care s-au născut.
Aţi văzut filmul ăla american cu o pungă goală dusă de vânt? Mi se întâmplă uneori să urmăresc câte un cuvânt, uitându-mă lung cum zboară, cum se desprinde de pământ, cum se prăbuşeşte şi iar se înalţă şi coboară iarăşi, şi-apoi se zbate să se ridice din nou.

sursa: Lelia Munteanu, Gandul, 27.07

Sus

MesajScris: 28 Iul 2010, 22:55 
Neconectat

Locaţie: Braşov
"Pistruiatul" l-a bătut pe Mircea Badea

Emisiunea "Naşul" a fost aseara lider de piaţă pe televiziunile de talk show şi ştiri. În intervalul 23.30 – 24.00, postul B1 s-a aflat pe primul loc în preferinţele românilor. Atunci, B1 transmitea interviul realizat de Radu Moraru cu “Pistruiatul” (actorul Costel Băloiu), în anul 2006.

B1 a înregistrat un rating mediu de 2.1 puncte (shr 8.8%), în timp ce Realitatea TV avea rating mediu 1.9 (shr 8.3%) şi Antena 3 – rtg 1.6( shr 6.7%), conform datelor de audienţă furnizate de GfK România. În intervalul menţionat, postul B1 a reuşit să învingă detaşat, cu o emisiune în reluare, producţiile “În gura presei” (Antena 3) şi “Ora de foc” (Realitatea TV), care se difuzau în direct. “Minutul de aur” s-a înregistrat la 23.36, când “Naşul” a atins rtg 2.6 (shr 10.1%), Realitatea TV rtg 2 (shr 7.9%) şi Antena 3 rtg 1.9 (shr 7.6%). Audienţele au fost înregistrate pe targetul all urban 4+ including guests.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/radu-mo ... 01767.html

"Dante, necunoscutul", la TVR Cultural

Documentarul italian urmăreşte paşii făcuţi pentru a stabili autenticitatea rămăşiţelor pământeşti ale marelui scriitor Dante Alighieri.

"Dante era de statură mijlocie, cu un umblet grav şi liniştit. Avea o faţă lungă, nasul acvilin, ochii mari, pielea brună, părul negru şi des, totdeauna cu o căutătură melancolică şi gânditoare" este descrierea făcută de Giovanni Boccaccio în "Trattatello in laude di Dante". Documentarul "Dante, necunoscutul"/" Dante - The Unrevealed Poet", o producţie Italia din 2007, programat de TVR Cultural la ora 20.00, ne va dezvălui, la aproape 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri, figura autorului capodoperei "Divina Comedie", tainele vieţii, dar mai ales odiseea rămăşiţelor sale pământeşti.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/dante-n ... 01804.html

sursa: Ev. Zilei (29.07)

Sus

MesajScris: 31 Iul 2010, 01:48 
Neconectat

Locaţie: Braşov
Apă minerală şi invitaţi-surpriză

În primăvara aceasta, am auzit pentru prima dată de Bilbor. A apărut, din senin, printre localităţile despre care îmi vorbea fata de la Meteo, la Realitatea TV. Zicea care vor fi temperaturile la Craiova, la Timişoara, la Iaşi, la Cluj-Napoca etc. şi la Bilbor. Prima dată am crezut că nu am auzit bine, dar dăţile următoare, cînd mi se spunea cum va fi vremea în oraşele importante ale ţării şi, neapărat, şi la Bilbor, am început să intru la idei. Poate că, peste noapte, a apărut un nou judeţ cu reşedinţa la Bilbor şi nu am auzit eu de mişcarea asta. Am căutat pe Internet şi am văzut că Bilborul este o comună din Harghita cu pînă în 3000 de locuitori. De ce ar fi interesantă o astfel de localitate pentru emisiunea Meteo a unei televiziuni cu acoperire naţională?

Misterul interesului subit, vreme de cîteva săptămîni, al celor de la Realitatea TV pentru comuna harghiteană s-a elucidat ceva mai tîrziu, cînd am văzut, tot la televizor, reclama pentru o nouă apă minerală, izvorîtă dintr-un „loc pe care natura l-a protejat cum a ştiut mai bine“. Este vorba – ne spune vocea cavernoasă din off – despre „ţinutul neatins al Bilborului“. (E adevărat, la o populaţie de 3000 de locuitori, chiar putem să considerăm că e „neatins“!...)
Prin urmare, cei de la Realitatea TV mi-au servit un teaser. Unul eficient, nimic de zis, din moment ce, iată, acum ştiu numele unei localităţi de care înainte n-aveam habar. Şi, după cum urmăreau, mi-au atras atenţia asupra noului produs cu acelaşi nume. Problema e că acest teaser a fost reclamă mascată – de aici şi eficienţa ei. Nu s-a aflat în calupul publicitar, nu a fost marcat în nici un fel ca publicitate şi mi-a fost vîndut ca informaţie de interes public.

Exemplul acesta este grăitor pentru felul în care sînt păcălit, ca telespectator, de către televiziuni. Ceea ce pare că deserveşte interesul public este de multe ori animat de calcule comerciale sau politice, de aranjamente de culise, impure, manipulatorii.

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/mass ... i-surpriza

sursa: Cezar Paul-Bădescu (Dilema Veche 29. 07)

Sus

MesajScris: 01 Aug 2010, 03:23 
Neconectat

Locaţie: Lăculeţe, jud Dâmboviţa
Sper să fi postat unde trebuie
Frunzaream paginile de net despre diverse teme ştiinţifice şi am dat peste aşa ceva:
Ia fiţi atenţi [winkpt1.gif]
Documentar: Irukandji, meduza ucigaşă !
Am vazut zilele trecute un documentar pe Animal Planet care m-a lasat un pic cu capul pe spate. De ce? Pentru ca o meduza de dimensiuni foarte mici este considerata una dintre cele mai periculoase vietati din ocean, care este localizata pe langa Australia. Aceasta meduza se numeste Irukandji si omoara mai multi oameni pe an decat toti rechinii, serpii de mare, baracude si pesti veninosi la un loc. Are un venin foarte puternic capabil sa omoare o persoana in doua minute. Veninul este injectat prin tentaculele meduzei, care contin miliarde de segmente, in sangele victimelor cu o forta de 10 000 de ori mai mari decat forta gravitatiei. Este de sute de ori mai puternic decat al unei cobre si de mii de ori mai toxic decat al unei tarantule . Daca persoana primeste doar o cantitate foarte mica de venin va avea crampe musculare dureroase rau care pot tine pana la doua saptamani. Se pot trata cu sulfat de magneziu. Totusi acest ucigas are o sensibilitate enorma pentru ca daca se loveste de ceva puternic moare. Ca de exemplu daca vreti sa o tineti intr-un acvariu normal, ea va muri in foarte putin timp pentru ca se va lovi de peretii acvariului. Trebuie sa fie tinuta intr-un acvariu circular ca meduza sa nu se apropie de pereti. Ceea ce mai trebuie sa stiti este ca meduzele Irukandji sunt atat de mici incat poti trece pe langa ele fara sa le observi dar ele pot omora cu doar un tentacul 50 de oameni .

Sursa
http://dani-hellgaming.com/2008/12/documentar-irukandji-meduza-ucigasa/

Sus

MesajScris: 01 Aug 2010, 13:00 
Neconectat

Pentru ce emisiuni merită să deschizi televizorul

Televiziunile româneşti au înţeles că violenţa şi senzaţionalul le garantează audienţa, iar emisiunile de calitate au fost trecute în planul secund. În aceste condiţii, longevitatea unor formate de calitate trebuie să ascundă un mister, pe care încercăm să îl aflăm de la realizatori şi de la oameni care apar pe sticlă.
(...)
Emisiunea lui Ştefănescu, garantată de Albulescu

Mircea Albulescu spune că emisiunea sa preferată e "Garantat 100%", difuzată de TVR încă din 1999. "Cătălin Ştefănescu, prezentatorul programului, reuşeşte să mă plimbe cu adevărat prin minţile invitaţilor", motivează actorul TNB.

Politicianul Remus Cernea crede că cea mai bună emisiune difuzată vreodată în audiovizualul românesc rămâne cea prezentată de Iosif Sava. "Serata muzicală TV" a fost difuzată de TVR între anii 1980-1985 şi 1990-1998. Deşi tema centrală era muzica, oamenii de cultură invitaţi dezbăteau adeseori mari probleme contemporane.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/pentru- ... 01999.html

sursa: Evenimentul Zilei, 1.08.

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best. - Marilyn Monroe

Sus

MesajScris: 03 Aug 2010, 21:48 
Neconectat

Preşedintele WAZ: concursurile fac audienţă artificială în România

Preşedintele grupului de media WAZ, Bodo Hombach, a explicat, într-un interviu pentru Deutsche Welle, că trustul va vinde participaţiunile deţinute la ziarele est-europene şi se va concentra pe piaţa germană.
Primele la rând vor fi Serbia şi România, scria, ieri, cotidianul german Handelsblatt. Hombach a declarat că este dezamăgit de evoluţiile media din sudul şi estul Europei, unde "tot mai des oligarhii îşi cumpără ziare şi reviste, nu atât pentru a face bani, ci pentru a obţine pe această cale influenţă politică", lucru care afectează grav piaţa.

Hombach a mai spus că piaţa românească este distorsionată. „Aceasta se manifestă - în cazul României - prin investiţiile masive operate de oameni care îşi câştigă banii în cu totul alte sectoare ale economiei, care rulează sume de milioane de Euro în diferite mecanisme de creştere artificială a audienţei, precum premii, tombole şi alte jocuri, şi astfel distorsionează piaţa media”.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5861280,00.html

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1734 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 174  Următorul

Ora este UTC + 3